Alkmaar Centraal


Bevrijdingsdag verliep in Alkmaar in het algemeen prima, maar niet voor de eigenaar van shoarmazaak Jerusalem in de Schoutenstraat. Zijn ruiten en deur zijn vermoedelijk op 5 mei beklad met blauwe graffiti. Als hij niet al op de hoogte is gebracht, wacht hem een onaangename verrassing wanneer hij terugkomt van zijn vakantie.

Het is onduidelijk wat de achterliggende gedachte van de bekladding is, aangezien er wel een aantal leestekens lijken te staan, maar ze zijn erg onduidelijk.

[ UPDATE] Anderhalf jaar geleden was de zaak ook al doelwit van vernielingen. Toen werden de ruiten ingegooid. De eigenaar, die op dit moment op vakantie is, is geliefd in de buurt. "Ik kom hier af en toe 's avonds en het is een klein buurtje. Ze zwaaien altijd als je langs loopt, dus het zijn hele vriendelijke mensen", vertelt een voorbijganger aan mediapartner NH Nieuws.

Coalitiepartij VVD neemt de zaak hoog op en heeft de kwestie op de agenda gezet van de gemeenteraad. "We gaan dit met elkaar bespreken. De cijfers gaan de goede kant op. Het kan altijd beter", legt Rich Tiggeler van VVD Alkmaar uit aan NH. "Deze bekladding, los van wat er staat, komt niet ten goede van het gevoel voor de veiligheid, wat een grote rol speelt. Nu komen ook veel toeristen naar het centrum. Dit draagt niet bij aan een meer gastvrij centrum." (foto: NH / Annelies Rijnbeek)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl