Alkmaar Centraal


De Telegraaf meldt dat cipiers uit drie Noord-Hollandse gevangenissen aan de bel trekken over de werkdruk. Door het grote aantal taken en het tekort aan collega's komen ze nauwelijks aan controles toe, en kunnen gevangenen doen er laten wat ze willen. Ook uit Heerhugowaard zijn dergelijke berichten ontvangen volgens de krant.

Al eerder werd bekend dat bij Zuyder Bos van alles naar binnen werd gesmokkeld. Nadat in een video te zien was dat feestende gevangenen beschikking hadden over de nodige genotsmiddelen, werden de cellen uitgekamd. Behalve telefoons en wapens werden bij die inspectie ook soft- en harddrugs gevonden.

Volgens Rob Minkes van de centrale ondernemingsraad zijn de gebrekkige controles het gevolg van een personeelstekort. "We zijn zo uitgekleed dat we door de bomen het bos niet meer zien." Soms zou drugsgebruik zelfs door de vingers worden gezien. "In sommige instellingen zeggen ze zelfs: 'Laat gevangenen maar lekken blowen. Dat houdt ze in ieder geval lekker rustig'."

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) schrijft de voortdurende smokkel vooral toe aan de creativiteit van gevangenen: steeds vinden ze nieuwe manieren om verboden goederen mee naar binnen te smokkelen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl