Alkmaar Centraal


Het onderzoeksrapport 'Schaken met Damwanden' over de bouw van de Victoriebrug mag dan op tafel liggen, nog altijd is er geen duidelijkheid over wie waar verantwoordelijk voor was. Het Alkmaarse college legt de verantwoordelijk volledig bij de bouwer, maar in het rapport is te lezen dat communicatie en sturing rond het project voorzichtig gesteld voor verbetering vatbaar was.

De fractie van BAS heeft tijdens de Commissie Ruimte van dinsdagavond daarom steun gezocht voor een een hoorzitting. Overigens treft volgens BAS-fractievoorzitter Willem Peters huidig wethouder, Marcel van Zon geen blaam: "Hij heeft dit ook maar in zijn schoot geworpen gekregen. Maar het moet wel tot op de bodem uitgezocht worden zodat dezelfde fouten in de toekomst niet nog een keer gemaakt worden." Er lijkt ruim voldoende politieke steun te zijn voor het organiseren van een hoorzitting.

Dat de betrokken ambtenaren en toenmalig wethouder Jan Nagengast niet gereageerd hebben op de volgens later onderzoek foutieve informatie in het rapport over de damwanden en oevers vindt Peters bijzonder. "Iedereen zag het en sprak erover, maar niemand zette er vraagtekens bij. Het door B&A opgestelde onderzoeksrapport roept meer vragen op dan het antwoorden geeft. De wethouder en het college lijken totaal afwezig te zijn in dit verhaal, in het rapport komen zij nauwelijks naar voren. Het is net alsof ze er niet waren.", zo vind Peters.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl