Alkmaar Centraal


Rondom de Alkmaarse binnenstad kennen we een aantal verkeerssituaties die geen schoonheidsprijs verdienen en sommige automobilisten verleidt tot onveilige verkeerssituaties. Stefan de Haan (VVD) stelde vragen over de onveiligheid op de Kanaalkade ter hoogte van de Molenbuurt, maar het college is niet van plan om hier de verkeerssituatie te wijzigen.

Voor verkeer vanaf de Friesebrug is het onmogelijk om linksaf de Molenbuurt in te slaan. Volgens de raadslid gebeurt het met enige regelmaat dat automobilisten hier 'creatief' omgaan met de verkeersregels. Ze doen alsof ze linksaf de Paternosterstraat inrijden, maar rijden dan een meter of 10 tegen het verkeer op de Kanaalkade in om alsnog de Molenbuurt in te slaan. Een onveilige situatie.

Ondanks de bevindingen van de partij wil het college niet dat er een afslag op deze plek komt. "Het hier niet linksaf kunnen slaan is bedoeld om sluipverkeer tussen de Kanaalkade en de Bergerhoutrotonde te voorkomen" reageert het college.

Wel wil het college de verkeersveiligheid verbeteren door de spookrijders hier te ontmoedigen. "De inrit van de Molenbuurt wordt zodanig aangepast dat het niet uitnodigt om tegen de richting op de Kanaalkade naar de Molenbuurt te rijden" meldt het college. Door paaltjes te plaatsen tussen de Paternosterstraat en het aangrenzende parkeerterreintje kunnen  automobilisten hier straks ook niet meer even snel doorsteken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl