In de beste wedstrijd van dit dramatische seizoen hebben de Alkmaarse rugbymannen in Almelo, diep in de extra tijd, met 33-40 toch nog gewonnen van de Big Bulls. De Almeloër thuisploeg moest een aantal spelers uit het tweede team inzetten, nadat die hun eigen wedstrijd al hadden gespeeld, maar dat neemt niet weg dat er prima was gepresteerd. Wellicht waren de mannen geïnspireerd door hun jeugdteam <18 jaar, dat zaterdag de landelijke Bowl finale tegen Gouda won met 50 - 36.

Aanvankelijk werd de Alkmaarders overlopen. De Big Bulls scoorden vier try's en bij drie daarvan werd de bonustrap. goed voor twee punten extra, op de palen verzilverd. Met een score van 26-0 raakte de puf eruit, terwijl Alkmaar juist een positieve flow vond. Na een serie goede aanvallen brak Ron Karels door en scoorde een try voor 5 punten. Pieter van Duijn trapte de conversie tussen de palen, voor een 26-7 ruststand.

In de tweede helft bleef Alkmaar aanvallen. Sven Bloem brak langs de zijlijn door voor een try, maar de conversie uit de lastige hoek werd gemist. De derde try kwam voor rekening van Michael Vlaar, ondanks een onreglementaire tackle. Die leverde een straftry op en zo stond Alkmaar alweer op 26-19. De gasten roken bloed.

Toch waren het de Big Bulls die vervolgens een geconverteerde try scoorden voor 33-19. Dapper doorvechten leverde Joost Siebeling een try op, geconverteerd door Van Duijn (33-26) en het werd wel heel spannend toen Atuli Shanidze de stand vlak voor tijd gelijk trok. Vier minuten in de extra tijd gaf de scheidsrechter het sein voor de laatste reeks aanvallen. Michel Schuit Kon doorbreken en pakte met zijn try vijf punten voor de winst, waar Van Duijn met zijn bonustrap nog eens twee punten aan toevoegde.

De Alkmaarse Rugbyclub kwam met deze tweede zege niet meer van de laatste plaats in de tweede fase van de tweede klasse Noord Plate, maar het afsluitende resultaat in de poule kan toch als een opsteker gezien worden.
Bekeken: 2168x