Alkmaar Centraal


Zaterdag werd in Heerhugowaard een voorronde van de nationale jeugdbrandweerwedstrijden georganiseerd. Ook een aspirantenteam van het Alkmaarse korps nam deel. Het team wist alle "branden" te blussen, maar liet helaas veel punten liggen op het aspect 'Brandcommissaris', waardoor er niet meer in zat dan een zevende plaats. Wel scoorde de Alkmaarse ploeg het hoogste op het aspect 'Aanvalsploeg'.

Mede door het 150-jarig bestaan van het lokale brandweerkorps, was Heerhugowaard zaterdag gaststad voor een voorronde van de nationale jeugdbrandweerwedstrijden. Teams onder andere helemaal vanuit Zeeuws-Vlaanderen en Middelburg streden voor een plekje in de finale, die 15 juni plaatsvindt in Veenendaal.

Tien junioren- en elf aspirantenteams lieten hun bluskunsten zien op twee vooraf geheim gehouden locaties, ten overstaande van een deskundige jury. Uiteindelijk behaalde Alblasserdam een dubbelslag door in beide categorieën te winnen. Waards burgemeester Bert Blase reikte in sportcomplex de Waardergolf de prijzen uit. Voor hem extra leuk, want hij is oud-burgemeester van Alblasserdam. (foto's: Twitter / @Stevenvdlooij)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl