Alkmaar Centraal


Alkmaar Pride bestaat 10 jaar en viert volgende week haar jubileum. Ter ere hiervan zal Roze in Blauw, een organisatie binnen de politie voor collega's en LHBT'ers, aanwezig zijn en diverse activiteiten organiseren.

Op het Waagplein wordt een met regenboogvlaggen uitgerust pop-up politiebureau geplaatst. Daarnaast wordt er door Roze in Blauw een les zelfverdediging georganiseerd in samenwerking met gay-sportschool Tijgertje, en gaat de organisatie tijdens de bekende grachtenparade met de burgemeesters van Heemskerk en Langedijk door de stad wandelen om met het publiek het gesprek aan te gaan.

Roze in Blauw geeft doorgaans voorlichting op de Politieacademie en aan groepen collega's. Daarnaast heeft de organisatie een eigen telefoonnummer voor iedereen die slachtoffer is geworden van een strafbaar feit waar seksuele voorkeur of geaardheid mee gemoeid is, om aangifte te doen of informatie in te winnen. Vorig jaar zijn er in Noord-Holland 40 incidenten geregistreerd, maar de organisatie vermoedt dat het daadwerkelijke aantal veel hoger ligt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl