Alkmaar Centraal


De afgelopen weken organiseerde Alkmaar Sport het EK Figuurfietsen, mede om de aandacht te trekken voor het EK Wielrennen dat in augustus in Alkmaar plaatsvindt. Iedereen kon met de fiets en een GPS-tracking app een route fietsen, die dan op de kaart een mooi figuur opleverde. Vrijdag is Erik Boschman tot winnaar bekroond van deze digitale 'tekenwedstrijd’. De Alkmaarder won een uitje naar Escape Room Alkmaar met zijn Triceratops.

Om alle inwoners van Alkmaar kennis te laten maken met bewegen op de fiets, organiseert de stad in de 100 dagen naar het EK en na afloop diverse sportieve side events. Om ook de mobiele telefoon en social media, beide niet weg te denken uit het leven van alledag, hierbij te betrekken werd het EK Figuurfietsen opgezet.

Een jury oordeelde op diverse aspecten, waaronder originaliteit, creativiteit en inzet. De Triceratops van Erik Boschman vonden de juryleden het mooist. “Bij toeval had mijn vriendin een rondje gefietst wat al behoorlijk leek op een Triceratops. Deze heb ik nog wat gefinetuned bij de staart en kop tot deze route van 81 kilometer. Eigenlijk is het dus team effort,” aldus Boschman.

Sanne Wunderink, organisator van de EK side events vanuit Alkmaar Sport: "We zijn ontzettend blij met de aandacht die het EK Figuurfietsen heeft gekregen, zowel online als in de pers. Overal zagen we reacties verschijnen van mensen die elkaar uitdaagden ook een route te gaan fietsen. Hoewel het aantal inzendingen vooraf niet te voorspellen was en wat ons betreft nog hoger had gekund, kunnen we wel concluderen dat we veel Alkmaarders geïnspireerd hebben een keer extra de fiets te pakken, ook nu het EK officieel is afgelopen."

Alle aan het EK Wielrennen gekoppelde evenementen zijn te vinden op alkmaarsport.nl/side-events-ek.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl