De Jos Brink Innovatieprijs is dit jaar naar student Bowi Jong gegaan, zo meldt mediapartner NH Nieuws. De prijs werd uitgereikt door minister Ingrid van Engelshoven van Emancipatie. De Alkmaarder stelde homohaat in het voetbal aan de kaak stelt en moest dat onder andere bekopen met de toorn van voetbalanalist Johan Derksen.

Jong schreef een brandbrief aan voetbalbond KNVB met de oproep de voetbalwereld een fijnere plek te maken voor homo's. Derksen zei daarop zich te ergeren aan de "huilverhalen" van homo's, die er volgens hem beter aan zouden doen zich te vermannen. Dat kwam hem te staan op duizenden quasi-verontschuldigende reacties onder de noemer #sorryjohan.

De innovatieprijs is voor een persoon of organisatie, die zich op inspirerende wijze inzet voor de verbetering van acceptatie en veiligheid van LHBTI's in de samenleving. De prijs dient ter aanmoediging om de voorbeeldfunctie voort te zetten en is vernoemd naar wijlen televisiepersoonlijkheid én voorvechter van homorechten Jos Brink. 

Jong is al eerder geprezen voor zijn bijdrage aan de LHBTQ-gemeenschap. In februari won hij de WINQ Youth Diversity Award. (Foto: archief)
Pin It
Bekeken: 3273x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/