Alkmaar Centraal


Dit schooljaar deden opnieuw twaalf Alkmaarse basisscholen mee met Schooljudo. Het opvoedkundige beweegprogramma wordt voor de tiende keer mogelijk gemaakt door gemeente Alkmaar. Reden voor een feestje, met speciale gasten. Topjudoka Marhinde Verkerk geeft woensdag 5 juni gave clinics op een supertatami in het Sportpaleis en Freek Vonk legt tussendoor een link met de dierenwereld.

Schooljudo helpt docenten op basisscholen al 15 jaar bij het creëren van een veilige en fijne sfeer. Ze gebruiken de eeuwenoude filosofie van het judo in de klas en de gymzaal, via een vernieuwende en speelse methodiek. Zo leveren zij een significante bijdrage aan de fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van de kinderen én aan de groepsdynamiek van hun klassen.

Schooljudo ambassadeur Marhinde zal met de kinderen werken aan thema’s als weerbaarheid, respect en vertrouwen. Tussen de clinics vertelt Freek samen met Schooljudo oprichter en topjudoka Ruben Houkes meer over de dierenwereld en belicht de band met Schooljudo.  Reaal verzekeringen maakt de feestelijke dag mogelijk.

De gemeente heeft de samenwerking verlengd zodat komend schooljaar twaalf andere Alkmaarse scholen aan Schooljudo kunnen deelnemen.  Meer info via Anne Rongen (023-3036800 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). (foto: Facebook / Schooljudo)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl