Alkmaar Centraal


Jonathan Houkes heeft zondag voor het eerst een podiumplaats veroverd in het Europacup circuit voor cadetten (<18 jaar). In de Poolse plaats Bielsko Biala ging het mis in de halve finale voor de categorie onder 73 kg, maar daarna won de judoka van Topsport Tom van der Kolk met overmacht het brons in de kleine finale.

Voor Jonathan was het belangrijk om te ontdekken of hij zich goed kon meten met toppers uit het Oostblok. Dat bleek zo te zijn. Na vrijloting voor de eerste ronde, won hij van de Georgiër Jumber Melad met twee tegen drie straffen. De derde ronde won Jonathan met een wazari (half punt) van Antoni Sukhau uit Wit-Rusland, en in de vierde ronde was het halverwege al klaar, toen hij met een mooie schouderworp de sterke Roemeen David Fodor uitschakelde.

Daarna rekende Jonathan vrij snel af met een Belg door hem om de rug te werpen, maar diens landgenoot stopte Jonathan's opmars. In 'overtime' pakte de tweede Belg de golden score door een halve actie van Jonathan over te nemen. In de strijd om het brons was Jonathan heer en meester tegen Sebastian Dengg. Eerst kreeg de Oostenrijker al een schouderworp om de oren, goed voor een wazari. Vlak voor tijd nam Jonathan een actie perfect over en dat werd met een ippon beloond.

De eerste Europacup medaille geeft Jonathan veel vertrouwen voor het EK Judo voor jeugd, dat van 27 t/m 30 juni ook in Polen worden gehouden, maar dan in Warschau.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl