In november worden in Alkmaar drie Tiny Forests aangelegd. De gemeente heeft deze week een handtekening gezet onder de overeenkomst met initiatiefnemer IVN Natuureducatie.

Een Tiny Forest is een minibos dat ongeveer net zo groot is als een tennisbaan.
Het wordt een prettige plek om te vertoeven voor zowel mens en dier. Het draagt bij aan meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. De bossen dienen ook als 'leslokaal' voor natuureducatie van kinderen.

Waar de drie minibossen geplant worden is nog onduidelijk. IVN zal binnenkort samen met de gemeente scholen en buurtbewoners vragen waar zij het liefst een Tiny Forest zien. Het is de bedoeling  dat deze meedoen met het planten van het groen.

In totaal hadden 37 gemeenten zich aangemeld voor dit project van IVN Natuureducatie. De organisatie ontving vorig jaar 1,85 miljoen van de Nationale Postcodeloterij voor de aanleg van 100 minibossen en wil dit aantal voor 2021 aangelegd hebben. Vorig jaar zijn er al in twaalf gemeenten minibossen aangelegd. Dit jaar komen er vijftien gemeenten bij, waaronder Alkmaar. (Foto: IVN)
Pin It
Bekeken: 2427x
https://ee.itk.ac.id/data/