De 20-jarige Onur S. uit Alkmaar heeft een werkstraf van 240 uur tegen zich horen eisen, evenals een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar en deelname aan een gedragscursus. De verdachte zou medeplichtig geweest zijn aan een mislukte overval op het Chinese afhaalrestaurant Wo Fong in Oudorp. De man moet ook aan 2000 euro smartengeld meebetalen aan de restauranteigenaar en diens vrouw. Dit meldt het NHD.

Tegen sluitingstijd, op 5 maart 2018, drongen twee mannen het restaurant binnen. De eigenaar werd met een wapen bedreigd en in een nekklem vastgehouden. Hij wist met een wokpan zijn belagers van zich af te jagen en de mannen verlieten de zaak uiteindelijk zonder iets buit te maken.

Een oplettende buurtbewoonster had in de gaten wat er aan de hand was en belde direct 112. Ter plaatse gekomen agenten konden een van de overvallers al snel in de kraag vatten, maar de andere man wist te vluchten door achter op een scooter te springen. Op basis van telefoongegevens zijn de voortvluchtige man en de bestuurder van de scooter later aangehouden.

De bestuurder gaf in de rechtbank aan dat hij was ingegaan op de vraag van een vriend om voor het vervoer te zorgen, omdat hij dan ook een deel van de buit zou krijgen, die door de Officier van Justitie geschat werd op 5000 euro.
Pin It
Bekeken: 2415x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/