Vrijdagochtend werd de Graskaasmarkt gehuld in regenboogvlaggen. De Alkmaarse Bowi Jong en AZ'ers Koen Stam en Dennis Zwagerman waren door diversiteit-wethouder Paul Verbruggen uitgenodigd om deze 'regenboogkaasmarkt' te openen. Om klokslag 10:00 uur luidden ze gezamenlijk de bel.


 


De gasten kregen een rondleiding over de markt, bewonderden de regenboogsokken van het kaasmeisje en mochten proeven van de jonge graskazen. Deze viel in de smaak. De AZ-trainers zagen hun kans schoon om met een berrie over het plein te 'dribbelen' en de bezoekers vonden het allemaal prachtig.


 


Eigenlijk stond de aanwezigheid van oud AZ-spelers Kees Kist en Henk van Rijnsoever op het programma, maar wegens een planningsfoutje bij AZ stonden deze heren een week te vroeg op het gemeentehuis.


Alkmaar wil met de 'regenboogkaasmarkt' en het uitnodigen van deze gasten een statement maken om de acceptatie van homo's,  lesbiennes en transgenders binnen de voetbalwereld en de stad te bevorderen. Net als het 'regenboogfestival' Alkmaar Pride, dat dit weekend plaatsvindt.

Kijk op onze Facebookpagina voor alle foto's van Marco Schilpp.
Pin It
Bekeken: 2306x
https://ee.itk.ac.id/data/