Sportwethouder Pieter Dijkman is er trots op. In de nieuwe parkzone aan de rand van het Olympiapark komt een nieuw fiets- en wandelpad. De twee kilometer lange strook is een aanwinst voor het fiets- en wandelroutenetwerk aan de westrand van Alkmaar. Uiteindelijk verbindt het de Meerweg met Camping Alkmaar.

"De versnelde aanleg van de nieuwe fiets- en wandelroute komt voort uit het programma Alkmaar Fietst"' zegt de wethouder. "In dit programma staat de fiets centraal en investeert de gemeente in blijvende fietsinfrastructuur en mobiliteit."

De route wordt in fases aangelegd. De eerste fase komt langs de Kromme Sloot. ”Dit karakteristieke oer Hollandse gebied is op dit moment vrijwel ontoegankelijk. Zo wordt het gebied veel beter beleefbaar én wordt Alkmaars erfgoed de Robonsbosmolen zichtbaar voor fietser en wandelaar”, zegt de wethouder.

Vanaf de Kromme Sloot gaat het pad verder richting het zuiden, langs de rand van het evenemententerrein. Ter hoogte van de tuindersvereniging Kromme Sloot komen fruitbomen en struiken. De route gaat verder aan de andere kant van de Hoeverweg langs de Meent Bauerfeind tot aan de Meerweg. Langs dit gedeelte wordt een parkstrook aangelegd met natte natuur.
De volgende aanlegfase gaat noordwaarts richting Camping Alkmaar.
Bekeken: 4693x