Het Urban Earthship aan de Helderseweg in Alkmaar is zaterdagavond in vlammen opgegaan. De brand werd opgeschaald naar 'middelbrand' en het was vrij snel duidelijk dat de brandweer weinig meer kon doen dat het pand gecontroleerd laten uitbranden.

"Het was een behoorlijk zonnige dag en naar alle waarschijnlijkheid is er een probleem opgetreden met het accupakket dat we gebruiken om de energie uit de zonnepanelen op te slaan", meldt voorzitter van de stichting Cees Hiemstra. Toen de brand uitbrak waren er wel mensen op het terrein aanwezig, maar buiten het pand. "Zij zijn ook degenen die ontdekten dat er iets mis was en de brandweer hebben gebeld."

Vanwege het accupakket kon niet direct met water geblust worden en was er geen andere optie dan gecontroleerd uit laten branden. Omdat er gevaar was voor explosies in verband met aanwezige gasflessen werd de directe omgeving ontruimd.

Het Urban Earthship was een sociaal experiment waarbij gekeken werd of je zonder planning, geld, structuur en hiërarchie iets kunt bereiken. Het Earthship en de spullen waren dan ook niet verzekerd. "Gelukkig is het project wel geslaagd en is de doelstelling gehaald, maar er gaat wel 15.000 uur in rook op." meldt Hiemstra. "Komende week gaan we met de gemeente in gesprek over de locatie".
Pin It
Bekeken: 9778x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/