Alkmaar Centraal


Vanuit het desolate, prachtige IJsland concentreerden de jonge bandleden van Mezzoforte zich op het maken van muziek. Met succes, want in 1983 brak de fusion band onverwachts wereldwijd door met het instrumentale nummer ‘Garden Party’. Sindsdien is Mezzoforte een van de belangrijkste fusion bands van Europa. Donderdag 6 juni komt de IJslandse formatie naar Podium Victorie in Alkmaar.

Eythor, Fridrik, Johann en Gulli waren amper 16 jaar oud toen ze in 1977 in Reykjavik hun band oprichtten. Ze deelden een passie voor muziek, variërend van heavy-rock tot jazz-rock, fusion en funk. Hun enthousiasme en energie trokken al snel de aandacht van platenbaas Steinar Berg. Na drie albums reisde Mezzoforte in 1982 naar Londen voor de opnames van het vierde album ‘Surprise Surprise’. Daar werd het kenmerkende sound stevig neergezet. Catchy melodieën en strakke grooves, afgewisseld met spannende solo partijen.

Na het uitkomen van de single ‘Garden Party’ in 1983 ging de bal pas echt rollen. Het nummer werd een gigantische hit in de Londense scene en het succes leidde tot een optreden bij ‘Top of the Pops’. De rest van de wereld volgde snel. De opvolgende albums ‘Observations’, ‘Rising’, ‘No Limits’, ‘Playing for time’ en ‘Daybreak’ ontvingen allemaal mooie recensies.

De kenmerkende sound van Mezzoforte is onlosmakelijk verbonden met de herkomst van de bandleden. Geïsoleerd van Europa en wars van genre begrenzingen produceert de band nog altijd muziek die tijdloos mooi, elegant en spannend tegelijk is.

Het concert begint om 20:00 uur met een support-act en de zaal is gevuld met stoelen. Er worden geen vaste plekken toegewezen, dus kom tijdig. Tickets kosten 28 euro, te bestellen via podiumvictorie.nl of aan de kassa tijdens openingstijden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl