Alkmaar Centraal


Eline Rentier en Elisha Yuno van Holland Schermen in Alkmaar hebben met de floret respectievelijk zilver en brons gewonnen op het NK Schermen in Rotterdam. Vorig jaar was Yuno tweede, maar omdat hij nog herstellende is van een stevige rugblessure, was hij erg tevreden met een plekje lager. Eline was minder blij met haar resultaat.

Eline moest het in de finale floret afleggen tegen de favoriet Saskia van Erven van Schermcentrum Amsterdam. Ze verloor met 4-15 en had gehoopt op zijn minst meer tegenstand te kunnen bieden. De 22-jarige Amsterdamse is opgeleid bij Holland Schermen en is sinds een jaar weer terug op het oude nest. Eline wil volgend jaar wil naar de Olympische Spelen.

Yuno was ondanks zijn trainingsachterstand toch goed genoeg om zijn creatieve spel ten toon te spreiden. In de halve finale werd de 21-jarige Bergenaar afgestopt. Het lukte Yuno niet goed om openingen te creëren. Cruciaal specifiek bij het onderdeel floretschermen, waarbij het 'recht van aanval' geldt.  Een score telt alleen voor wie de aanval als eerste inzet, of deze overneemt door het wegtikken van de floret van de tegenstander. Yuno kwam wat precisie tekort en verloor met 7-15.

Eline en Elisha zijn beide geselecteerd voor het EK Schermen, dat plaatsvindt in de week van 17 juni in Düsseldorf. Er wordt zowel individueel als in  teamverband geschermd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl