Alkmaar Centraal


Eind vorige week tijdens de Veteranenbijeenkomst van gemeente Alkmaar, reikte burgemeester Piet Bruinooge aan de heer Ad Jansen de decoraties uit die behoren bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meneer Jansen is sinds 1992, zolang hij in Alkmaar woont, de ambassadeur van de veteranen. Karakteristiek gekleed in zijn Veteranenuniform benutte hij alle gelegenheden om met mensen in contact te komen en te vertellen over het oorlogsveteraan zijn. Lange tijd organiseerde hij met veteraan Schagen de reünies voor de Alkmaarse Indië Veteranen. Op initiatief van Jansen vervullen veteranen sinds 2007 op 4 mei een rol bij de Alkmaarse herdenking. Sinds 2016 is hij medebestuurslid van Veteranen Alkmaar.

Sinds 1992 is Ad Jansen als vrijwillige gids en educator betrokken bij het Instituut voor Natuur- en milieu educatie. Ook heeft hij wandelingen beschreven en een lijst opgesteld met monumentale bomen in Alkmaar. Jansen heeft zich sterk gemaakt voor het behoud van de tuinen van VSM en de daaruit ontstane stichting Hortus Alkmaar en is hij via klankbordwerkgroepen actief geweest bij advisering van de gemeente en Stadswerk 072 bij het maken van groen beheerplannen.

Sinds 2000 is Jansen vrijwilliger bij de Paddenwerkgroep Heiloo. De werkgroep padden kikkers en salamanders met het bereiken van het water, gedurende de ongeveer zeven weken per jaar dat ze dat massaal proberen.

Meneer Jansen staat bekend als het 40ste raadslid. Sinds 2002 woont hij alle raadsvergaderingen bij, spreekt de raad geregeld toe, geeft interviews en toont zich kritisch betrokken stadsbewoner. Na zijn verzet tegen het afbreken van de Don Boscokerk in 2007 heeft hij zichzelf beloofd de politiek van nabij te blijven volgen. Hij is niet gebonden aan een partij. Jansen ziet het als zijn ‘opdracht’ om dienstbaar te blijven voor de samenleving.

Piet Bruinooge: "Meneer Jansen is een ambassadeur voor de veteranen in Nederland en in het bijzonder voor Alkmaar. Hij is een betrokken inwoner met brede interesse, die bijzonder dienstbaar is aan de samenleving." (foto: Marco van Ammers)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl