Alkmaar Centraal


Dinsdagavond dacht de 44-jarige Evelien te Boekhorst uit Alkmaar een rustige avondwandeling te maken op het strand van Bergen aan Zee, tot ze ineens het leven van een drenkeling redde.

Aangekomen op het strand zag Evelien een vrouw het water ingaan. Deze raakte verder van de kant en ze zag haar steeds vaker kopje onder gaan. Inmiddels hadden meerdere strandgangers zich aan de waterkant verzameld, maar het was de Alkmaarse die jas en schoenen uitdeed en het water in rende. “Dat is heel raar. De mensen aan de kant stonden te overleggen wat er moest gebeuren. Ik dacht: dit laat ik me niet gebeuren. Ik ga niet staan toekijken hoe een ander aan het verdrinken is”.

De vrouw verkeerde in de problemen en, naar later bleek, ook in psychische moeilijkheden. De vrouw werkte niet bepaald mee en Evelien kon het hoofd van de drenkeling maar met moeite boven water houden. Ze kreeg hierbij hulp van een andere vrouw die ook de zee was ingedoken. "Het was daar best wel diep. Samen hebben we die vrouw richting het strand kunnen kunnen bewegen", zegt Evelien.

De KNRM was met een reddingboot snel ter plaatse en heeft de vrouw uiteindelijk uit het water gehaald.  Naar verluidt bleek de vrouw geen onbekende van de hulpdiensten, ze was al twee keer eerder uit zee gehaald. Ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer en de redders ontfermd. (foto: Twitter @KNRM_Egmond)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl