Alkmaar Centraal


In de serie ‘Muziek in de Laurentius’ geeft Geerten Liefting maandag 10 juni een orgelconcert op het fraaie Pels-orgel van de Sint Laurentiuskerk van Alkmaar. Het pas 25-jarige megatalent heeft al aardig wat prijzen gewonnen. Hij speelt composities passend bij Tweede Pinksterdag en ook eigen improvisaties.

Geerten studeerde aan de conservatoria van Utrecht, Rotterdam en Antwerpen en won in 2015 een Improvisatieconcours in Duitsland. In 2016 zegevierde hij op het Internationaal Orgel Improvisatieconcours in de Grote St. Bavokerk te Haarlem. Naast organist en improvisator is Geerten een begenadigd componist. In 2013 won hij het Hinsz-compositieconcours waar het Nederlands Kamerkoor de première gaf van zijn compositie ‘Renovatio Mundi’.

Van de Franse componist Maurice Duruflé (1902-1988) speelt Geerten de variatiereeks ‘Veni Creator Spiritus’ (Kom Schepper Geest daal tot ons neer’). Daaraan voorafgaand de Prélude uit Duruflé’s orgelsuite, misschien wel diens mooiste orgelwerk. Van de eveneens Franse componist Marcel Dupré (1886-1971) klinken variaties op ‘Ave Maris Stella’.  Een andere grootheid was Albert de Klerk (1917-1998). Van hem speelt Geerten de vrijwel nooit uitgevoerde Orgelsonate uit de Tweede Wereldoorlog. Ook vertoont Geerten zijn improvisatiekunst. Eerst over een Pinksterlied, en tenslotte een vrije improvisatie.

Het concert begint om 20:00 uur. Entree kost 10 euro, inclusief drankje na afloop. Meer info op matthiaslaurentius.nl en alkmaarorgelstad.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl