Dit weekend transformeert Alkmaar zich weer tot Kaeskoppenstad, het Alckmaer uit 1573. Het jaarlijkse festival in de Alkmaarse binnenstad vind dit jaar al weer voor de twaalfde keer op rij plaats. Het leven van alledag wordt door 750 acteurs en figuranten nagebootst met d'Oude stad als decor.

Zaterdagochtend werden daartoe alle acteurs en figuranten geschminkt en gekleed om de bezoekers, met een kwinkslag,  te laten zien hoe het er destijds aan toe ging. Techniek uit dezelfde periode wordt getoond op het Waagplein waar een met menskracht aangedreven kraan en een duikboot uit de tijd van Drebbel te zien zijn.

Kaeskoppenstad is het hele weekend te bezoeken. Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp bezocht de Kaeskoppen al en maakte een uitgebreide fotoreportage die te zien is op onze Facebookpagina.
Pin It
Bekeken: 2646x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/