Alkmaar Centraal


KunstNetTV zendt in de maand juni een historische film uit van de Alkmaarse padvindersvereniging 'De Kaninefaten'. De film stamt uit 1935.

In de film worden de padvinders gevolgd op weg naar het zomerkamp in Valkenswaard. Op het station in Alkmaar worden ze uitgezwaaid en reizen ze met de trein naar Limburg. Daar vinden typische padvindersactiviteiten plaats zoals koken in het veld, sporten en houthakken. Twee weken later, op 10 augustus 1935, keerden ‘De Kaninefaten’ terug naar Alkmaar.

Van 1918 tot 1931 was padvindersgroep 'De Kaninefaten' de enige padvindersgroep in Alkmaar. Het clubhuis 'Kaninefatum' stond in de Alkmaarse Westerhout, achter het voormalig verzorgingshuis Westerlicht.

Deze historische film is, met expertise van het Regionaal Archief Alkmaar, door KunstNetTV voorzien van commentaar en muziek. De voice-over is ingesproken door Annemarie Ettekoven.

In juni wordt de film elke dag om 10:00 uur en 22:00 uur uitgezonden op  HALstad Centraal. De film is ook te vinden op kunstnet.tv.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl