Gemeente Alkmaar maakt gebruik van wifisignalen om bezoekersaantallen in de binnenstad te meten. Onlangs schreef de Volkskrant over het gebruik van wifitracking binnen gemeenten; sensoren meten of een persoon met een telefoon in de buurt loopt èn kunnen het unieke MAC-adres van een telefoon oppikken. Naast steden als Amsterdam, Rotterdam, Leiden wordt Alkmaar ook in het artikel ook genoemd.

"Dat gebruiken wij inderdaad," zegt de woordvoerder van de gemeente over de applicatie. "We maken alleen geen gebruik van wifitracking, maar van wifitelling." En dat is volgens applicatiemaker Citytraffic een wezenlijk verschil: "Bij wifitracking worden individuen gevolgd, aaneengesloten in tijd en plaats. Een passantentelling is gericht op het tellen van groepen op een bepaald moment op een bepaalde plaats. Passanten worden dus niet gevolgd. Er is niet bekend waar zij naar toe gaan en welke winkels zij bijvoorbeeld binnen gaan." De dataverzameling wordt volledig anoniem gemaakt door het systeem meldt de leverancier.

Gemeente Alkmaar gebruikt Citytraffic als meetinstrument. De wens was om tussen 2015 en 2019 tien procent meer bezoekers naar de binnenstad te trekken . "Dat meten we met de Citytraffic-tool. Het wordt alleen in het winkelgebied gebruikt en we meten volgens Citytraffic volledig privacyproof volgens de uitgangspunten van de AVG. Alle data wordt geanonimiseerd", aldus de woordvoerder.
Pin It
Bekeken: 2581x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/