Of de brief van het Alkmaarse college en de petitie van bewoners hebben bijgedragen bij het besluit van de Eerste Kamer om geen verbod op asbestdaken in te stellen, is gissen. In ieder geval kunnen de bewoners van de houthuizenbuurt in Alkmaar-Noord voorlopig weer met een gerust hart slapen onder hun asbestdak.

De meerderheid van de Eerste Kamer stemde tegen de nieuwe Asbestwet. Dat betekent dat deze bewoners voorlopig niet met hoge saneringskosten opgezadeld worden. Per huis zou dat tussen de 20.000 en 30.000 euro gaan kosten. Kosten die niet door iedereen betaald kunnen worden.

Daarbij vinden de bewoners dat de overheid een deel van de saneringskosten moet betalen. De woningen zijn namelijk gebouwd in een periode toen al duidelijk was dat asbest schadelijk voor de gezondheid was. Na de oplevering kwam er een verbod op het gebruik van asbest.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven probeerde nog op de valreep het verbod pas in 2028 in te stellen, maar dat overtuigde de senaat niet.
Pin It
Bekeken: 2332x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/