Zodra een woonwagenbewoner een huis accepteert raakt hij zijn plek op de wachtlijst voor een woonwagenstandplaats kwijt, maar in overleg met Woonwaard en gemeente Alkmaar is deze maatregel nu van de baan. Een opluchting voor de woonwagenbewoners.

De maatregel was ze een doorn in het oog. In Alkmaar bestaat naast de woningnood ook een standplaatsennood. Kinderen van woonwagenbewoners blijven noodgedwongen bij hun ouders inwonen omdat ze niet aan een wagenplaats kunnen komen. Als ze de kans krijgen om een 'gewone' woning te betrekken pakken ze die aan, maar met een dubbel gevoel. Naast de opluchting om een eigen dak boven het hoofd te hebben, heerst ook het gevoel van afscheid nemen van cultuur en tradities.

Nu de maatregel van de baan is, blijven de woonwagenbewoners op de wachtlijst staan. De eerstvolgende locatie voor woonwagens komt in de Vroonermeer, naar verwachting zal dit in 2021 gebeuren. Het wachten is op de sloop van het noodgebouw van basisschool De Lispeltuut.
Pin It
Bekeken: 2952x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/