Alkmaar Centraal


Twee Nederlandse Jeugd Kampioenen en tien medailles rijker; een zeer verdienstelijke oogst voor de jeugd van schermvereniging HollandSchermen. Tijdens het NKJ afgelopen weekend in Sportcomplex De Meent Bauerfeind wonnen Ashwan Joemrati (16) en Lotte Dammroff (11) in hun categorie goud.

Voor Lotte was het dubbel feest. Zij deed naast floret ook met degen mee en haalde daarmee een zeer knappe tweede plaats. In de categorie meisjes tot 12 jaar boekte de Alkmaarse club nog meer successen, Talitha Sluman en Eddy Hanique veroverden een tweede en derde plaats op het erepodium.

Veertien lopers en een finaleloper werden zaterdag en zondag uitgerold in  De Meent Bauerfeind. In totaal streden 300  deelnemers in de leeftijdscategorieën Benjamins, Pupillen, Cadetten en Junioren (U20).

De organisatie van de NKJ lag dit jaar in handen van de Alkmaarse schermvereniging en dat werd niet alleen gecomplimenteerd door wethouder Pieter Dijkman maar ook door de Schermbond. "De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond was zeer tevreden afgelopen weekend en laat ons volgend jaar en in 2021 de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen weer organiseren", meldt HollandSchermen trots. (foto: Tom Buijse)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl