Alkmaar Centraal


De Profronde van Noord-Holland bracht zondag niet alleen winnaars maar ook verliezers. Een jongen van vijf jaar oud raakte voor zijn huis in Oudorp gewond doordat een wielrenner met hoge snelheid op de stoep reed.

Ondanks de veiligheidsmaatregelen, zoals dranghekken en verkeersregelaars, besloot de fietser via de stoep zijn weg te vervolgen om zo een andere valpartij te kunnen ontwijken. Op dat moment verliet de kleine Oudorper zijn voortuin en werd hij omver gereden door de snelheidsduivel. De wielrenner kwam hierbij zelf ook ten val.

De ouders zijn in shock en betwijfelen de veiligheid van het wielrenparcours binnen de bebouwde kom. "Dit had veel slechter kunnen aflopen. We zijn heel erg boos maar vooral geschrokken," schrijft de moeder van de jongen in haar Facebookbericht.

Na een eerste snelle controle ter plaatse door de ronde-arts en later bij de huisartsenpost van de wond op zijn kin, schaafwonden en blauwe plekken maakt de jongen het inmiddels weer goed. De organisatie van de ronde heeft contact met de ouders.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl