Alkmaar Centraal


Ook dit jaar vaardigt de gemeente Alkmaar een team sporters af naar de International Children's Games (ICG). In de Russische stad Ufa zullen gedurende een week zo'n 1.500 sporters in negen takken van sport tegen elkaar strijden en met elkaar socializen. Bij het beachvolleybal zal Alkmaar vertegenwoordigd worden door de duo's Brent Peters & Lars van den Nieuwendijk en Senne IJzer & Sterre Anderson van ALVOCO.

Alkmaar doet al jaren mee aan dit door de het Olympisch Comité erkende mondiale stedentoernooi voor sportievelingen van van 12 tot 15 jaar. De gemeente heeft ook zwemmers en judoka's afgevaardigd. De volleyballers mogen van 10 tot en met 13 juli aan de bak.

ALVOCO is al maanden bezig met de voorbereidingen. De duo's trainen drie keer per week bij AlkmaarBeach aan de Hoornse Vaart. Maar er wordt ook druk naar financiering gezocht, want de sporters moeten bijna alles zelf betalen. De sporters en vereniging zijn druk bezig door op rommelmarkten te staan, taarten en tulpen te verkopen en clinics te geven. Ook zijn sponsors gezocht. Hotel Amrath, kaaswinkel Daan Blankendaal, Vink Houtenvloeren en PowerPlay Beach Eyewear zijn bereid gevonden om te helpen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl