Alkmaar Centraal


Bij de na-inschrijfbalie werden op het laatste moment nog veel startbewijzen uitgegeven, de weersomstandigheden waren zondag perfect voor de tweede editie van de RAADHUIS Pinksterun. Hardlopers verzamelden zich aan de start bij de voetbalvereniging Kolping Boys.

Wethouder Pieter Dijkman gaf het startschot voor de vijf kilometer, 18 minuten en 26 seconden later kwam Tom Fobbe als eerste over de finish. De snelste vrouw was de Oudorpse Stephanie Wiggers met 23 minuten 20 seconden.

De 10 kilometer bij de mannen werd op naam geschreven van Jim Kruiver in 35 minuten 22 seconden, de snelste vrouw was Nienke Kluft in 40 minuten en 6 seconden. De hardloopteams van UZ Vegetables wisten bij de Business run zowel op de vijf als de tien kilometer de winst op hun naam te schrijven. 

Dit jaar werd de hulp van de organisatie Love not Waste ingezet om het parcours van zwerfafval te ontdoen. Na de runs verzamelden deze vrijwilligers maar liefst negen kilo afval.

De organisatie kijkt terug op een geweldige dag. "Het mooie weer draagt hier zeker aan bij, maar ook de inzet van de vele vrijwilligers, live tijdregistratie en aanmoedigende woorden van DJ Jacco Silver,” zegt organisator Marlou Zuurbier van Alkmaar Sport. "Volgend jaar Eerste Pinksterdag staat alweer in de agenda!"

Meer foto's van de Pinksterun staan op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl