Alkmaar Centraal


Naar aanleiding van een voorval enige tijd geleden, waarbij iemand onaanspreekbaar was en geen ID bij zich had, doet de Alkmaarse politie een verzoek via Facebook: neem altijd een identiteitsbewijs mee of in ieder geval iets waarop persoonsgegevens staan.

Destijds was een persoon onwel geworden tijdens het sporten en niet meer aanspreekbaar. Hij of zij had niets bij zich met daarop persoonsgegevens. De politie heeft toen een oproep geplaatst op de eigen kanalen en de regionale media om de identiteit van de persoon te achterhalen. Uiteindelijk is dat gelukt, maar het kostte vele uren speurwerk.

"Naast het feit dat u verplicht bent uw identiteitsbewijs te kunnen tonen (aanhouding of €95 boete, situatie afhankelijk), is het natuurlijk vreselijk als u zomaar niet meer thuis komt, en uw geliefden in onzekerheid blijven", schrijft politie Alkmaar. "Bij deze willen wij u op het hart drukken om een identiteitsbewijs of iets anders met foto en naam mee te nemen als u weg gaat, of gaat sporten, hond uitlaten e.d. Ook al zou het maar even duren!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl