Alkmaar Centraal


Organist Tjeer van der Ploeg trapt woensdag 10 juli de reeks Zomeravondconcerten af in de Grote Kerk in Alkmaar. Op het Van Covelens-orgel en het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel speelt hij die avond muziek uit Spanje, Italië en Oostenrijk.

Tjeerd is sinds 2002 organist en dirigent in de St. Christoforus-kerk in Schagen. Hij is thuis in diverse muziekstijlen met in het bijzonder de Spaanse muziek uit de 16e en 17e eeuw.

Op het Van Covelens-orgel speelt hij werk van Correa de Arauxo en De Cabezón, muziek met een geheel eigen karakter en sfeer. Vervolgens neemt hij plaats achter het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel voor Oostenrijkse muziek. Eerst een virtuoze Toccata van de 17-eeuwse Muffat met daarin Italiaanse en Franse elementen, daarna enkele koraalbewerkingen van de laat-romanticus Franz Schmidt. Na de pauze gaat hij verder met werk van Buxtehude en sluit hij af met Bachs' monumentale Preludium en Fuga in e-klein BWV 548.

Vanaf 10 juli is er elke woensdagavond een Zomeravondconcert te beluisteren in de Grote Kerk. Het achtste en laatste concert vindt plaats op 11 september.

Tickets kosten 8,50 euro per stuk of 7,50 euro voor CJP-houders en Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk. Via de website van de Grote Kerk kunnen tickets besteld worden. Bij het bestellen van kaartjes voor vier Zomeravondconcerten is het vierde concert gratis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl