Alkmaar Centraal


Niki Terpstra doet in augustus mee aan de wegwedstrijd van het EK Wielrennen in Alkmaar. Het wordt voor de inwoner van Bergen zijn eerste deelname aan het Europees kampioenschap. "Een EK zó dicht bij huis, dat is natuurlijk uniek", vertelt hij het NHD.

Terpstra deed nooit eerder mee aan het EK Wielrennen, omdat het voor hem altijd wat ongelukkig gepland stond. Maar nu het toernooi om de hoek plaatsvindt, is de logistiek makkelijker. Daarnaast bestaat het EK nog niet zo lang en wordt het deelnemersveld elk jaar sterker en interessanter.

De Bergenaar is blij dat het parcours niet vooral bestaat uit een rondje Ring Alkmaar, maar dat het "mooi bochtig" is, met passages die "smal en tricky" zijn. Daarmee doelt hij vooral op het deel door de oude binnenstad van Alkmaar.  De route gaat daar over het Ritsevoort, de Langestraat, de Mient en de Laat. Andere rijders hebben nog wel eens moeite met het sturen en de tempowisselingen. "Al is dit nog een lachertje vergeleken met de beklimming van de Oude Kwaremont met een heel peloton tegelijk", aldus de renner van Direct Énergie tegenover het NHD.

Het EK in Alkmaar is van woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus. (foto: GvG/PN/Cor Vos)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl