Alkmaar Centraal


Het Regionaal Archief Alkmaar kan ook het filmpje dat dinsdag werd verwijderd van haar YouTube-kanaal weer tonen aan de wereld, laat mediapartner NH Nieuws weten. Een week terug ging het complete kanaal offline vanwege 'haatzaaiende' beelden. maar kwam weer online na veel stampij via (sociale) media op zondag. Dinsdag verdween een NSB-propagandafilmpje, wederom omdat het 'haatzaaiend' zou zijn.

Toen het kanaal offline was, bleek YouTube "heel moeilijk" te bereiken voor goed verweer. Vandaar de acties via (sociale) media. Nadat het NSB-filmpje was geblokkeerd kon wel contact gelegd worden. Het was een "goed gesprek". Afgesproken is dat het Archief video's uit de Tweede Wereldoorlog wel mag tonen, zolang het om educatie gaat. Ook moet er context in de video zelf worden gegeven, niet alleen in de beschrijving onder het filmpje.

De heisa begon vanwege beelden van het bezoek van NSB-leider Anton Mussert aan Alkmaar in 1942. "We hopen dat de problemen nu verleden tijd zijn", reageert een woordvoerder van het Archief op Twitter.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl