Alkmaar Centraal


Donderdagmiddag organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) de derde bijeenkomst voor werkgevers die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het was een geslaagde bijeenkomst waarbij vijf bedrijven het MVO-keurmerk ontvingen, als blijk van waardering voor het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De bedrijven die zich vanaf nu ook Proud Partner van MVO mogen noemen zijn Partner in Werk, Zorgcirkel, Rataplan, HVC en T-zorg. Deze vijf ondernemingen zijn een inspirerend voorbeeld voor het MVO-programma ‘Ondernemen met het hart’ dat in juni 2018 aftrapte in de regio Alkmaar.

Na het welkomstwoord kwamen vertegenwoordigers van Espeq en THOBS aan het woord. Dit zijn bedrijven die al langere tijd sociaal ondernemen. Peter de Groot van THOBS: "Mensen in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt levert je echt wat op. Het zijn supergemotiveerde medewerkers en het geeft een verrijking aan je bedrijf.” Tot slot gaf het WNK een presentatie over detacheringsoplossingen met als insteek ‘Iedereen doet mee’.

Tussendoor werd er gepitcht. Mensen met een uitkeringsachtergrond vertelden bondig wie ze zijn, wat ze kunnen en wat voor werk ze zoeken, in de hoop dat ze met deze persoonlijke aanpak in de smaak vielen bij de aanwezige werkgevers.

Er zijn nu al twaalf Proud Partners, bedrijven die minimaal vijf procent mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben. Zij ervaren dat hun partnerschap bijdraagt aan de eigen doelstellingen wat betreft sociaal ondernemen.

Voor meer informatie, zie wsp-nhn.nl. (foto: HABRO-fotografie)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl