Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Vrijdagmorgen hield de Alkmaarse politie een uitgebreide zoekactie bij een sloot aan de rand van Park Rekerhout. Er werd tussen de Watermunt, de Hondsdraf en de Voornestraat gezocht naar het vuurwapen, of delen daarvan, waarmee de Alkmaarder Coen de Nijs op 22 juni 2001 werd vermoord.

De politie had aanwijzingen gekregen, dat het wapen op die plaats in het water was gegooid. De politiewoordvoerder liet in het midden of deze kwamen van de recent aangehouden verdachte, een 46-jarige man uit Estland. Er werd een aantal uren gezocht. Daarbij werd een boot gebruikt en er werd met een magneet gevist. Voor de zoektocht was een deel van de oevers afgezet met lint.

De politie vertrok zonder vangst. De woordvoerder speculeert dat, mocht het wapen op die plaats in het water zijn gegooid, het wellicht geheel of gedeeltelijk door iemand anders is opgevist.

Opmerkelijk is dat vorige maand nog een magneetvisser een pistool ving in een sloot van Park Rekerhout. De politiewoordvoerder stelt echter dat het om een ander vuurwapen gaat.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl