Alkmaar Centraal


Van het vergroenen van een speelpleintje tot het opfleuren van een stoep; Gemeente Alkmaar is op zoek naar de beste ideeën om de eigen buurt te vergroenen. Maandag is de wedstrijd Groene Buurt Kampioen van start gegaan en inwoners kunnen ideeën onder het motto 'Stenen eruit groen erin' insturen. De beste ideeën worden uitgevoerd.

Het is de derde keer dat de gemeente de wedstrijd uitschrijft. Wethouder Christiaan Braak hoopt ook dit jaar weer op goede ideeën. "Groen in de stad is zo belangrijk voor ons klimaat en de leefbaarheid in de wijken. Ik heb vorig jaar mooie ideeën voorbij zien komen en hoop hier bij deze derde editie van de Groene Buurt Kampioen ook weer op."

Door de verandering van het klimaat wordt het steeds belangrijker om meer groen in buurten in de stad en dorpen aan te leggen. Dit helpt niet alleen bij het verwerken van regenwater tijdens fikse regenbuien, maar het maakt ook een leefomgeving aantrekkelijker voor mens, plant en dier.

Groene ideeën insturen kan tot 25 juli. Kijk hier voor meer informatie, wedstrijdformulier en spelregels.  In september worden de beste ideeën bekend gemaakt en vanaf Burendag op 28 september uitgevoerd. (Foto: Gemeente Alkmaar)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl