Alkmaar Centraal


Vlak voor het weekend is er onderzoek gedaan naar shisha lounges in Alkmaar. Dit zijn plekken waar je shisha, gearomatiseerde tabak, kunt roken met de waterpijp. Er zijn diverse overtredingen geconstateerd die resulteerden in "hoge boetes", Twitterde operationeel expert De Caluwé van de politie. Hij treedt niet verder in detail.

Het onderzoek werd gedaan in samenwerking met de gemeente Alkmaar, douane, Belastingdienst een de Voedsel- en Warenautoriteit.

Het is niet de eerste keer dat er een spotlight schijnt op Alkmaarse shisha lounges. In juli 2016 werd bepaald dat restaurant Alora teveel bezoekers kreeg die niet voor eten kwamen, maar voor de shisha. Dat zou in strijd geweest zijn met de vergunning. De eigenaar stapte naar de rechter en won uiteindelijk, vertelt hij in een reactie op de eerste versie van dit artikel.

De eigenaar laat tevens weten dat alles rond zijn shisha lounge in orde was tijdens de controle. Wel werd hij gewezen op een (ongerelateerd) foutje in de boekhouding, dat kwam hem op 125 euro boete te staan. Er zijn nog twee shisha lounges in Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl