Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Bij de Intertoys aan de Langestraat in Alkmaar is maandag een bijenkolonie neergestreken. Jessica Horn legde het spektakel vast met haar mobieltje. Ineke Oosterveen, medewerker van de naastgelegen juwelier Siebel, spotte de zwerm toen ze rond 12:30 uur aankwam. "Ze zijn de hele Langestraat door gevlogen, achter hun koningin aan, voordat ze landden in de gevel. Een prachtig gehoor en gezicht", vertelt ze mediapartner NH Nieuws.

Een beetje lastig is het wel, geeft Ineke toe. "Ik moest mijn collega's overtuigen om open te gaan. Ze steken niet echt. Dat kunnen ze wel, maar dan gaan ze dood." De Alkmaarse heeft een imker gebeld voor advies. Deze blijkt niets te mogen doen omdat de bij een beschermde diersoort is. "Er komt vanmiddag wel iemand kijken, maar de zwerm blijft wel hier", aldus Ineke "Volgens de imker kan het wel een heel seizoen duren, de hele zomer dus."

Ook gemeente Alkmaar mag en kan niks doen. Een deel van de Langestraat is afgezet met lint. Het winkelend publiek is onder de indruk van de enorme hoeveelheid bijen. "Wat een machtig wijf hè, die koningin", aldus de maker van de video. "Wat wonderlijk om dit in een winkelstraat te zien!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl