Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Enthousiast stonden ze woensdagochtend in het ochtendzonnetje aan de start: de eerste 4.000 deelnemers van de 13e editie van de Plus Wandel4daagse in Alkmaar. De deelnemers van de 40 kilometer mochten als eerste aantreden bij de start in Sportcomplex De Meent Bauerfeind, om 6: 30 uur om precies te zijn.

De eerste route staat ook wel bekend als de 'strand en duin route'. Via Egmond en Bergen trekken duizenden mensen deze dag langs de duinen, stranden, dorpen en polders om vervolgens te finishen in Sportcomplex De Meent Bauerfeind.

Voor veel wandelaars is deze wandel4daagse een warming-up voor de èchte wandel4daagse van Nijmegen. Maar dat wil niet zeggen dat de route van Nijmegen ook mooier is. "De Plus Wandel4daagse Alkmaar heeft z'n eigen karakteristieken, z'n eigen mooi routes, z'n eigen afwisselende omgeving en dat is juist het unieke van hier", zegt eventmanager René Wit. Het weer biedt deze dag ook zijn eigen karakteristieken, van een stralende zon tot onweer met kans op hagel.

Vanaf vrijdagochtend lopen er nog eens 2.000 extra mensen mee: zij doen de halve Wandel4daagse. Op zaterdag start om 11:30 uur de feestelijke intocht. Begeleid door fanfarekorpsen en drumbands wandelen de deelnemers hun laatste meters langs de Grote Kerk en de Langestraat over de rode loper, die speciaal voor de wandelaars wordt uitgerold.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl