Woensdag trokken Alkmaarse wijkagenten 'hun' wijken in om bewoners te attenderen op woninginbraken. Niet alleen door een praatje aan te gaan met wijkbewoners bij diverse winkelcentra in Alkmaar-Noord maar ook door ongezien woningen in te sluipen. In plaats van spullen meenemen lieten de dienders een papieren witte voetafdruk achter.

Deze actie staat in het teken van de Europese dag voor focus op woninginbraken. Nu de zomer voor de deur staat, mensen op vakantie gaan of de ramen open laten voor verkoeling, hebben inbrekers alle gelegenheid om te 'huishouden'. Reden voor de wijkagenten om uit te leggen hoe inbraken te voorkomen zijn, maar ook wat men kan doen als er toch een inbraak is geweest. De agenten waren woensdag te vinden bij onder meer de Jumbo aan de Muiderwaard, Winkelcentrum De Mare en de Jumbo in de Daalmeer.

Enkele anti-inbraak tips van de politie: Zorg voor goed hang en sluitwerk, doe  voor- en achterdeur altijd op slot, zorg dat inbrekers zich niet makkelijk kunnen verstoppen, laat geen ladders in de tuin liggen, leg de huissleutel nooit op een 'geheime plek' bij het huis, zorg dat de woning er altijd bewoond uitziet en houdt waardevolle spullen uit het zicht. Bij verdachte situaties, bel 112.
Pin It
Bekeken: 3029x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/