Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


"Wat is het kaal!" dacht Nannet Schouten toen ze dinsdagochtend haar huis aan het Luttik Oudorp in Alkmaar verliet. Ze ontdekte dat twee mooie potten met planten niet meer aan de gevel hingen en vroeg zich af waar ze gebleven waren. Gelukkig brachten de twee bewakingscamera's die aan de gevel hangen uitsluitsel.  En toen ze de beelden bekeek volgde toch ook enige verbazing.

Uit de beelden wordt namelijk duidelijk dat het niet om een kwajongensstreek of vandalisme ging, maar om rasechte diefstal. "Wat is dit nou? Het is gewoon een volwassen man!", dacht Nannet toen ze de beelden bekeek.  Ze besloot voor en na foto's op Facebook te plaatsen met het verzoek de verdwenen bloemen de volgende nacht terug te hangen. vergezeld van de opmerking "P.s. u staat prachtig mooi in beeld."

Dat is niet gebeurd. Vervolgens plaatste ze de videobeelden, waarop de volwassen man goed te zien is. Ergens vindt ze het ook wel zielig dat de onbekende man zo goed in beeld is. "Straks is het je vader", zo laat ze Alkmaar Centraal weten. De man haalt de potten voorzichtig van de hangers en zet ze, wederom voorzichtig, in zijn verderop geparkeerde auto. Waarschijnlijk gaat het om een niet heel veel voorkomende Volkswagen Bora, de sedan uitvoering van de bekendere Golf.

Nannet doet woensdag aangifte bij de politie.  Ze verwacht niet dat ze haar spullen terugkrijgt. "Dat hoeft van mij niet meer. Maar het is gewoon belachelijk dat iemand zo maar spullen bij andere mensen weghaalt."

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl