Alkmaar Centraal


Het Alkmaarse OBD Noordwest heeft woensdag in samenwerking met andere leden van Onderwijszorg Nederland (ONL) een leesapp gelanceerd, waarmee kinderen tussen de 8 en 11 jaar oud gestimuleerd moeten worden om ook buiten schooltijd meer te lezen. In de app 'Pelle op reis' voeren de kinderen diverse leesopdrachten uit. De bijbehorende teksten zijn aangeleverd door onder andere Kinderen voor Kinderen, Toon Tellegen en boswachter Arjan Postma.

Het verhaal draait om Pelle die is weggelopen, aan de kinderen de taak om hem terug te vinden tijdens een reis om de wereld. Onder andere gedichten, recepten, sms'jes en fragmenten uit kinderboeken komen voorbij. Na het voltooien van het verhaal heeft het kind zo'n 10.000 woorden gelezen, wat gelijk staat aan een honderd pagina tellend boek.

De app is gratis beschikbaar gesteld aan de VoorleesExpress, een organisatie die kinderen in een achterstandssituatie extra taalondersteuning geeft met taalspelletjes en voorleessessies. Ook kan de app vanaf nu gedownload worden vanuit de App Store, later deze week verschijnt hij ook bij Google Play.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl