Alkmaar Centraal


Één op de vijf Nederlandse huishoudens heeft te maken met oplopende schulden. Om te voorkomen dat deze problemen nog groter worden, hebben acht Nederlandse gemeenten waaronder Alkmaar, donderdagochtend de slimme app Buddy gelanceerd.

De afgelopen twee jaar is er door de gemeenten, Rabobank en schuldhulpverleners gewerkt aan de app, die mensen moet helpen uit de schulden te blijven of voorkomen dat deze hoger worden. Zo geeft de app aan hoeveel geld er nodig is voor vaste lasten en wat er vrij besteed kan worden. Ook kan Buddy automatisch berichten sturen naar de Belastingdienst, de gemeente of het UWV om naheffingen te voorkomen. Een ingebouwde chatfunctie kan de gebruiker antwoord geven op diverse financiële vragen, bijvoorbeeld over de hoogte van diverse toeslagen.

Honderd gebruikers gaan de app de komende vier maanden uitgebreid testen. Als de resultaten goed zijn, zal Buddy grootschalig worden ingekocht door gemeenten, om te voorkomen dat hun inwoners in de schuldsanering terechtkomen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl