Alkmaar Centraal


In het AFAS stadion ging vrijdagochtend voor een grote groep wandelaars de derde etappe van de Plus Wandel4Daagse van start. Zo'n tweeduizend anderen begonnen vandaag aan de halve vierdaagse. De deelnemers mogen rekenen op prachtig wandelweer, wat de goede sfeer van de afgelopen twee dagen nog meer zal versterken.

De route leidt naar het Heilooërbos. Vanaf daar splitsen de routes, afhankelijk van de afstand die gelopen wordt, zich op in diverse richtingen. De 8,5 en 15 kilometer lange routes voeren vanaf het bos langs de Witte Kerk, waar een aantal wandelaars van de gelegenheid gebruik maakte om een kaarsje voor een dierbare aan te steken. Zij vervolgen erna hun weg langs Winkelcentrum ‘t Loo, door het groene Plan Oost.

Degenen die de langere afstanden van 20, 25 of 40 kilometer lopen, gaan vanaf het Heilooërbos naar de Zeeweg in Heiloo. De routes lopen vanaf hier richting Egmond-Binnen en de duinen, om bij het Onze Lieve Vrouwe ter Nood een stempelpost tegen te komen. Bij Landgoed Willibrordus komen alle wandelaars elkaar weer tegen, om gezamenlijk naar de finish te lopen, die ook in het AFAS Stadion in Alkmaar is. Degenen die de kortste afstand afleggen, worden met pendelbussen naar het eindpunt gebracht.

De organisatie heeft voor de zere benen massages en yogasessies geregeld, zodat wandelaars na afloop weer helemaal tot rust kunnen komen. Zaterdagochtend vindt de feestelijke intocht door het centrum van Alkmaar plaats.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl