De politie heeft zaterdagmiddag een 28-jarige Delftenaar aangehouden op verdenking van oplichting, zo meldt mediapartner NH Nieuws. Behalve in een handvol Zuid-Hollandse steden sloeg de man ook toe in Alkmaar, zo blijkt uit onderzoek.

De man reed met een auto-ambulance door onder meer Alkmaar, Delft, Zoetermeer, Ridderkerk en plaatste op willekeurige plekken een verkeersbord met de tekst 'verboden te parkeren' en 'wegsleepregeling van kracht'.

Vervolgens sprak de man automobilisten aan die hun auto in de buurt hadden geparkeerd, en vertelde hen dat ze hem 150 euro moesten betalen om te voorkomen dat hun auto zou worden weggesleept.

Om geloofwaardig over te komen, droeg hij bij zijn praktijken een fel geelgekleurd hesje en legitimeerde hij zich met een vals identiteitsbewijs van een bergingsbedrijf.

De man viel door de mand toen hij op de hierboven beschreven wijze een automobilist in Delft dupeerde. De opgelichte man betaalde de oplichter het gevraagde bedrag, maar vertrouwde het toch niet helemaal. Terwijl hij de verdachte volgde, seinde hij de politie in.

Niet veel later werd de man aangehouden. De politie vermoedt dat meer mensen gedupeerd zijn door de man, en roept iedereen die hetzelfde is overkomen dat te melden.
Pin It
Bekeken: 2894x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/