Alkmaar Centraal


"Apetrots" zijn Marja van Huffel en L’Houcine Ouzgni van No Limit. Hun pupil Mohammed El Kaderi sleepte zondag de Europese titel Kickboksen in de wacht.

Bij de Youth Open Championships in Utrecht stond de vijftienjarige Alkmaarder tegenover topvechters uit alle windstreken in de klasse -55 kg. "Het niveau was schandalig hoog", zegt trainer L’Houcine Ouzgni, die vaak Aussie genoemd wordt. "Een jongen waar 'Mootje' tegenover kwam te staan was vorige week nog wereldkampioen geworden in Rome."

Mohammed, die inmiddels al drie Nederlandse titels op zijn naam heeft staan, moest tijdens de wedstrijd alle zeilen bijzetten. Hij wist uiteindelijk zestien tegenstanders te verslaan. Een emotionele ontlading volgde en met tranen van blijdschap viel hij zijn coach dankbaar in de armen: "Hier doe ik het voor, dit is mijn droom!"

Mohammed woont in Overdie en kwam vier jaar geleden bij trainer Aussie terecht voor kickbokslessen. Zijn talent viel meteen op. Aussie en Marja draaien in deze wijk een project in samenwerking met de gemeente, ze geven maatschappelijke sportlessen en combineren dat met het begeleiden van jongeren. Bij No Limit doen ze er alles aan om het maximale uit deze jongens en meiden te krijgen. "Mohammed was zo'n 'doelgroepjongen' die een beetje aan het dwalen was," zegt de trainer. "Wij hebben hem opgepakt en begeleid, en dat werpt nu z'n vruchten af."

Het behalen van deze Europese titel smaakt duidelijk naar meer. "Mootje wil volgend jaar een gooi doen naar de wereldtitel," zegt zijn trainer, "maar nu eerst vakantie." (Foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl