Politie Alkmaar geeft via de eigen Facebookpagina uitleg over het verbod dat op 1 juli wordt ingesteld op het ter hand nemen van elektronica tijdens het fietsen, snorren of brommen. Als eerste wordt duidelijk gemaakt dat het verbod niet alleen geldt voor gebruik van je mobieltje, maar voor alle elektrische apparaten. Dus het actief gebruik van tablets, navigatie en muziekspelers wordt gezien als een gevaar voor de verkeersveiligheid.

Wie onderweg toch gebruik wil maken van zijn of haar apparaat zal hier even langs de weg voor moeten stoppen (op een veilige plek). Wie navigatie gebruikt kan natuurlijk een telefoonhouder voor op het stuur kopen, of de verbale instructies volgen met oortelefoontjes. Om lekker muziek te luisteren, raadt de politie aan om van tevoren een playlist op te stellen. Voor regelen van het volume onderweg hebben veel oortelefoontjes knoppen aan het snoer. De politie heeft voor de veiligheid wel heel graag dat omgevingsgeluiden hoorbaar blijven.

Met de aanpassing van de wet worden (brom)fietsers gelijk getrokken met ieder ander die een voertuig bestuurt in het verkeer. Op de step, skeelers of het skateboard mag elektronica  wel ter hand genomen worden, maar de politie raadt aan dit evengoed niet te doen. "Veiliger voor jezelf én andere weggebruikers."

Wie het verbod negeert en wordt betrapt, riskeert een boete van 95 euro. Minister Ferdinand Grapperhaus liet begin dit jaar weten dat hij wil dat het verbod flink gehandhaafd wordt.

"Het appverbod is niet alleen goed voor de verkeersveiligheid, maar ook voor jouw geluk", schrijft de politie op Facebook. "Een fietstochtje is hét moment om eens niet bereikbaar te zijn voor een ander, zegt mindfulness coach Fleur Brunninkhuis. In ons artikel ‘Mindful fietsen, dat doe je zo!’ vertelt ze hoe je je dagelijkse ritje als moment van ontspanning kunt inzetten."
Pin It
Bekeken: 2790x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/