Alkmaar Centraal


Donderdag 4 en 11 juli strijden de Nederlandse stayers in Sportpaleis Alkmaar om kwalificatie voor het Europees Kampioenschap. Van 24 tot en met 26 juli vindt in de Italiaanse plaats Pordenone het EK Baanwielrennen plaats voor de onderdelen derny en stayeren.

De derny- en stayersport is een klassieke en nostalgische tak van de (baan)wielersport waarbij renners op hoge snelheid achter een motor of derny rijden. Na twee keer zilver is Nederlands kampioen Reinier Honig gebrand om dit jaar de Europese titel stayeren te pakken, samen met gangmaker Jos Pronk.

In de zomermaanden wordt er voornamelijk op de buitenbanen in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland gereden achter de motor. Sportpaleis Alkmaar wordt voornamelijk in het winterseizoen gebruikt. Op 4 en 11 juli echter, zal er uitgemaakt worden welke drie renners zich plaatsen voor het EK Stayeren. Naast favoriet Reinier Honig, die de wedstrijden aangrijpt als extra training in zijn voorbereiding op het EK, zullen onder andere Ocko Geserinck, Jeroen Kaldenbach, Luuk Jansen en Christian Kos zich proberen te plaatsen.

Publiek is van harte welkom op 4 en 11 juli van 21:00 tot 22:00 uur. De toegang is gratis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl