Ook zonder dat hier uitdrukkelijk toestemming voor gegeven is, mag Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder patiëntendossiers delen met huisartsen. Voorwaarde hiervoor is wel dat er alleen informatie gedeeld wordt die betrekking heeft op de doorverwijzing van de huisarts naar het ziekenhuis. Dit heeft minister Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de raad van bestuur van het NWZ laten weten. Dat meldt het NHD.

Daarnaast moet er enige vorm van beveiliging zijn van het dossier, bijvoorbeeld door een wachtwoord of toegangscode in te stellen. Eerder hadden zowel het ziekenhuis als 300 huisartsen uit de regio gevraagd om in te grijpen, omdat de privacy van patiënten in het geding zou komen. Volgens de minister is hier geen sprake van, en is toestemming dus niet nodig, omdat er geen inzicht wordt gegeven in het volledige dossier. Als een zorgverlener dit wel doet, pleegt deze een strafbaar feit en kunnen boetes oplopen tot in de miljoenen euro's.

Tot op heden kon vanwege het ontbreken van toestemming, zo'n 75% van de patiëntendossiers niet gedeeld worden tussen zorgverleners, wat in de praktijk vaak leidde tot onder andere dubbele diagnoses, wat weer hogere premiekosten voor de patiënt met zich mee brengt.
Pin It
Bekeken: 1895x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/